onsdag 28 november 2012

Webbsektionen läggs ned


Den 29 maj 2008 hölls det första mötet mellan tre killar som skulle komma att bilda klubbens allra första webbsektion. Rasmus Lundquist hade bjudit hem till diskussion och Olof Johansson samt undertecknad fick en kopp kaffe i köket på Hjälmvägen medan vi gick igenom hur vi skulle utveckla klubben på internet.

Då, för mer än fyra år sedan, hade Köpingebro IF ingen hemsida. Visserligen hade några lag sina egna lagsidor men det fanns ingen gemensam samlingspunkt, ingen sida för medlemmarna och andra nyfikna. Sånt spelade ingen roll 1998, men i 2008 var det nästan ett krav med en funktionell hemsida för att hänga med i tiden.

Och det var just vad Olof skapade. Nu hjälpte det enormt att han jobbar med hemsidor som levebröd. När layouten och programmeringen var klar registrerade vi klubben på
www.köpingebroif.se och sedan dess har den adressen hängt med. Notera ö:et! Unikt i sin tid – och lite störigt om man var utomlands... Nu för tiden kan man också nå sidan via www.laget.se/KIF
Den gamla sidan hade sina barnfel men fyllde sin funktion. Äntligen hade Kiffare och andra hugade intressenter ett ställe fyllt med klubbfakta, matchreferat och gästbok. Med tiden blev det dock bökigt att uppdatera och när kraven blev större utifrån blev Olofs ideella tid också mindre så i 2011 fattades beslutet att gå över till laget.se, som i förvägen supplerade mången lag runtomkring med en enkelt uppbygd plattform, där den stora fördelen är att flera kan vara administratörer samtidigt och pyssla med bilder, texter och annat. Sen kan man alltid diskutera hur snygga och personliga sidorna är, men det är i mångt och mycket upp till respektive lag att ansvara för detta, liksom att hålla sidan levande med uppdateringar.

Så på grund av att webben blivit mera lättskött i Köpingebro IF finns det heller ingen anledning att ha en separat webbsektion längre. Den första webbsektionen valdes inofficiellt på årsmötet (och bestod av herrarna från mötet i köket) och sedan 2011 är det Rasmus Simonsen som är sammankallande. I stället för en webbsektion kommer det hädanefter att utses en webbansvarig/huvudadministratör på det konstituerande styrelsemötet efter årsmötet.


Sören

***

Frågor eller funderingar? Maila oss på kif1927@gmail.com eller skriv en kommentar under inlägget!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar