torsdag 8 november 2012

Mera öppenhet och mindre skitsnack


Många vet nog att det har varit ett turbulent år som vi genomgått i föreningen. Det har varit vattenläckor, tränarbyten, styrelseavhopp och annat som gör att verksamheten inte rullat på lika smidigt som den brukar och som den bör.

Mitt i allt har vi också fått jobba med att stävja allt tisslande och tasslande som pågått i klubben. Det säger sig själv att alla inte behöver älska varandra i en familj, men när det är direkta felaktigheter och onda rykten som sprids så gäller det att sätta ned foten så att ingen far illa eller känner sig drabbad.

Ett sätt att göra detta kan vara att bli en mera öppen förening. Det är säkert många som inte har tillräcklig insikt i vad som krävs för att driva en stor verksamhet som Köpingebro IF ändå gör, och det är ett område som vi jobbar med att bli bättre på i styrelsen. Att sprida information. Ju mer information och öppenhet vi kommer med, desto mindre är risken för rykten, som ofta sprids av de som inte har samma insikt men ändå tror sig veta mycket utan att våga stå för sina synpunkter. Många tror säkert att det bara är att slå sig ned på en stol, rulla tummar, dricka kaffe och fatta beslut på måfå.
"Hur svårt kan det vara att driva en förening egentligen"? är en av kommentarerna som nått oss under året.

Svar: Det är svårt. Det är skitsvårt ibland. Men för det mesta är det ändå riktigt roligt och givande och det är i mångt och mycket därför vi håller på med vad vi gör.

Köpingebro IF har en omsättning på flera miljoner. Vi driver en camping, tre fotbollsspelande sektioner, bordtennis och allt som har med idrottsplats, ekonomi och annat att göra. Vi har fem anställda och nästan 400 medlemmar att göra vårt bästa för samtidigt som vi försöker att utveckla föreningen på alla fronter. Det är inte helt lätt, speciellt inte i en tid där det är svårt att rekrytera folk till ideella uppgifter. "Vad får jag?" och "Vad måste jag göra?" är frågor som man ibland får istället för "Vad KAN jag göra?".

Så när vi nu startar den här bloggen är det med en förhoppning om att ni ska få en större inblick i vad som händer i föreningen. Ni ska få följa med i allt som händer från styrelsearbete till renovering av faciliteter och livet på campingen. Bara för att nämna några exempel. Enskilda resultat från matcher och cuper kommer vi emellertid inte att behandla här, för detta rekommenderar vi lagens sidor på www.laget.se/KIF. Här kommer ni i stället att få följa med i jobbet som läggs ned för att lagen ska uppnå de fina resultat som de trots allt gör.

Välkomna in bakom kulisserna i Köpingebro IF!

Sören Simonsen, styrelseledamot och herrsektionsordförande.

Frågor eller synpunkter på bloggen? Kommentera gärna här - eller maila oss på kif1927@gmail.com

3 kommentarer:

  1. Bra initiativ men är tveksam till att "tissel & tassel" försvinner. Det finns alltid någon/några som tycker högt i kulisserna men när det väl ska fram, har man inget att säga. Precis som ni själva nämner i texten.
    Dock hoppas jag att detta lovvärda initiativ hjälper. Om inte så har ni gjort ett bra försök.

    SvaraRadera
  2. Madeleine Andersson12 november 2012 kl. 08:45

    Hej Kiffare och Sören

    Bra text och bra med en blogg, information kan man aldrig få för mycket av. Vill bara göra en liten rättelse antalet anställda är betydligt fler än vad du skriver i texten. Från slutet av april till slutet av september när campingen är öppen så har föreningen ytterligare 9 deltidsanställda. Jag skulle vilja säga att under 2012 så har det varit knappt 20 personer anställda(arbetsgivaransvar för) i föreningen inkl. betalda tränare, gympaledare, camping-, idrottsplats och administrativ personal. Lycka till i ert arbete med en mycket bra förening.// Madde A

    SvaraRadera
  3. Håkan och Madde: Tack för berömmet. Och tack Madde för att du förtydligar, när jag skrev texten tänkte jag främst på de som jobbar för oss på idrottsplatsen och med administration. Sen har vi förstås våra tränare, campingpersonal med flera som gör fina insatser - och inte minst alla som jobbar ideellt! /Sören

    SvaraRadera