onsdag 30 oktober 2013

Snart dags för föreningsmöte!

Torsdagen den 14 november är det åter dags för föreningsmöte i klubbvillan.

Föreningsmötet är en slags miniversion av årsmötet, som hålls i januari. På årsmötet väljs styrelsen och samtliga sektioner utom de spelande fotbollssektionerna. De väljs på föreningsmötet.

De spelande fotbollssektionerna är tre stycken; Dam, Herr och Ungdom.

Till föreningsmötet ska de tre sektionerna också ha lämnat in sin verksamhetsberättelse för året som gått. Innehållet varierar lite från sektion till sektion, men man brukar kunna läsa om hur de gått för de olika lagen i seriespel och cuper, samt något om vem som suttit i sektionen och vad man annars sysselsatt sig med för att dra in pengar till verksamheten. Ungdom säljer exempelvis kalendrar, dam har lotterier och herrsektion krattar campingen inför säsongsstarten. Verksamhetsberättelserna kommer man kunna ta del av på mötet den 14 november, som startar klockan 19 och är öppet för alla klubbens medlemmar.

Välkomna!

måndag 14 oktober 2013

Panta – och stötta KIF!



Nyligen kom det en budbil från DHL och lämnade en stor blågul kartong på idrottsplatsen. Köpingebro IF har nämligen gått med i Föreningskampen – ett projekt från Pantamera som går ut på att samla in PET-flaskor och burkar, göra Sverige rent och samtidigt hjälpa föreningarna runt omkring i landet att tjäna en hacka.


Vad går det ut på och hur gör man, undrar ni kanske?
Jo, först och främst gäller det att samla in PET-flaskor och burkar. För flaskorna gäller det att där är pant på dem, men burkarna kan vara både med och utan pant och det gör heller inget om de är skadade eller helt platta för den delen. Så ni som importerar er läsk och öl i burkar kan också vara med och hjälpa KIF.

På idrottsplatsen har vi en behållare i stora samlingsrummet där man kan lämna sina burkar och flaskor. Det finns också gröna påsar på idrottsplatsen. Ta gärna en och fyll upp den hemma eller på en fest. När påsarna sedan är fulla kan de lämnas på IP, så märker vi dem med speciella KIF-märken och kör och lämnar. För varje full påse får föreningen 200 kronor och ju mer man samlar in desto större chans har klubben att vinna ytterligare pengapriser som gynnar oss alla - miljön också.

Så tveka inte – panta och stötta KIF!